woensdag 26 februari 2014

Verfmallen / spuitmallen / verfsjablonen

Bosman maakt al sinds jaar-en-dag regelmatig verfmallen voor diverse bedrijven. In principe komt het er op neer dat wij uit 2 mm wit pvc of brute aluminium 2 mm diapositief vormen frezen uit een vlak materiaal, een vierkant of een rechthoek. 'Diapositief' wil zeggen dat de vormen uit dit materiaal wordt gespaard, dus dat je er doorheen kunt kijken.


Deze mallen worden dan vervolgens gebruik om de opschriften ergens op te schilderen, door over de mal heen te verven dan wel te spuiten. Onze mallen worden ook gebruikt om vormen te zandstralen op ondergronden. In dit geval gebruiken we de vaak RVS als materiaal voor een mal. Bakkers gebruiken onze mallen soms om chocolade over de mal heen te strooien ten gevolge waarvan er een afdruk wordt gecreƫerd op de ondergrond van bijvoorbeeld een taart of een cake. De minimale letterhoogte moet ca. 20 mm zijn, want anders kunnen wij de vormen niet uit het plaatmateriaal frezen. De 'eilandjes' van de letters en cijfers, dat wil zeggen, de binnenvormen, verbinden wij altijd met een 'brug', want anders zouden deze vormen uit de mal vallen.

Voor eenmalig gebruik hebben wij sjabloonfolie. Een semi-transparante folie die speciaal voor het inschilderen is gemaakt. Door de halve transparante eigenschap kan men goed zien of de folie goed is aangedrukt en of de verf niet wegvloeit bij het inschilderen. Deze stickerstroken worden voorzien van overdrachtsfolie, zodat u de sjabloon gemakkelijk in 1 keer op een ondergrond kunt aanbrengen. Let u er op dat de ondergrond wel vlak is en niet-poreus.Ook leveren wij standaard blikken mallen. Mallen van cijfers en letters in een standaard lettertype met leestekens. Deze kunnen per set van A t/m Z, of per 0 t/m 9 geleverd worden en in vele standaard letterhoogtes. De vlakken hebben een opstaand randje om ze gemakkelijk op de ondergrond te kunnen positioneren.

Wilt u van uw logo een mal maken? Dan kan dat natuurlijk ook. Wij kunnen in principe elke vorm frezen, mits niet klein. U kunt het logo in vectoren (lijncontouren) aanleveren, waarna wij het verder voor de productie kunnen verwerken. Uiteraard krijgt u na opdracht ook een werktekening te zien, zodat u kunt kijken hoe de mal er uit ziet.

U kunt altijd een vrijblijvende offerte aanvragen. Vermeldt in uw aanvraag de maat van de sjabloon, wat er uit het vlak gespaard moet worden, de hoeveelheid van de mallen en de toepassing. Wij kunnen u dan vervolgens voorzien van een scherpe offerte en een stukje advies. Hoe mooi de sjablonen zijn kunt u ook aanschouwen in onze showroom, hier hebben wij ook verschillende voorbeelden liggen om u wijzer te maken.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten